2012 m. gruodžio 24 d., pirmadienis

Kūčių patiekalai

Sveiki,
Sveikinu Jus visus su Šv. Kūčiom :) Linkių šiltų bei malonių švenčių.
Norėčiau su Jumis pasidalinti keletu mano patiekalų receptais:)

1. Bananiniai saldainiai
mums reikės:
(išeina 10 saldainių)
1 banano
10 arb. š. riešutų sviesto
100 g. juodojo šokolado
100 g smulkintų  lazdynų riešutų
80 ml pieno

Bananus supjaustome į maždaug 0,7 cm riekeles. Aptepam vieną riekelę banano vienu šaukštu riešutų sviestu ir sujungiame su kitą banano rieke. (Išeina alia "sandwich"). Įdedame į šaldymo kamerą ,kad sviestas užstingtu (neilgam,kol tirpiname šokoladą).  Ištirpiname šokoladą ir po truputi pilame pieną. Apvoliojame bananų sumuštinukus šokolade ir apiberiam riešutais. Dedame porai h į šaldytuvą.

2. Aviečių putėsiai

Pirmiausia,perspėju Jus,kad padariau vieną klaidą,per anksti pradėjau pilti viršutinį sluoksnį aviečių želė,ir jis biškuti susimaišė su putėsiais. Palaukite kol pakankamai užstings.
(6 porcijos)
Reikės :
200 ml. grietinėlės 30prc.
200g. šaldytų trintų aviečių
1 pakelis aviečių žele
1 valg. š. želatinos ( 3 valg. š. šalto vandens)- putėsiams
1 valg. š. želatinos (3 valg. š. šalto vandens) - žele
100 ml . vandens

Padarome vieną pakelį aviečių žele ir išpilstome i stiklines. Laukiame kol užstings. Ištirpiname želatiną putėsiams,pašildome biškuti. Paimame 140 g. trintu aviečių (likusias paliekame kitam žele sluoksniui) ir sumaišome su želatiną. Suplakame grietinėle ir į ją įpilame avietes su želatiną, dar biškuti paplakame. Užpilame antrą sluoksnį į stiklines. Palaukiame kol užstings. Darome trečią sluoksnį .Ištirpiname želtiną skirtą žele,pašildome. Pašildome puode avietes su vandeniu ir įpilame želatiną, atvėsiname, užpilame trečią sluoksnį į stiklines.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą