2012 m. lapkričio 11 d., sekmadienis

Lithuanian national food - KIBINAI !

Yra daug įvairių kibinų receptų, tačiau šitą jau naudoju 2 metus ir net nenoriu nieko keisti :)

                                           Ingredientai:

Kvietiniai miltai, 500 gramų
Sviestas, arba margarinas, 200 gramų
Grietinė, 200 gramų
Kiaušiniai, 3 vienetai
Kiauliena, 400 gramų
Svogūnai, 1 vienetas
Druska, pagal skonį
Juodieji pipirai, pagal skonį

                                            Gaminimas:


Dubenyje persijojame miltus ir išminkome su sviestu. Supilame grietinę bei išplaktus kiaušinius. Įberiame kelis žiupsnelius druskos. Viską gerai išminkome ir palaikome šaldytuve dvi valandas. Kiaulieną sukapojame nedideliais kubeliais, pasmulkiname svogūną. Įberiame prieskonius, įpilame 4 šaukštus vandens ir sumaišome. Iš tešlos formuojame paplotėlius, į kurių vidurį dedame maždaug šaukštą įdaro, perlenkiame pusiau, suspaudžiame ir kraštus užsukame lyg pynutę. Sudedame į riebalais išteptą skardą, aptepame suplaktais kiaušiniais ir kepame apie pusę valandos įkaitintoje orkaitėje. Iš nurodyto kiekio produktų gaunasi maždaug 15 kibinų.

SKANAUS





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą